Цього року планується завершити розроблення модернізованих ПЗРК, РСЗВ та КШМ

Ukrainian Military Pages

У 2018 році планується завершити розроблення модернізованої реактивної системи залпового вогню та озброїти їх новітніми високоточними ракетами, рухомого автоматизованого командного пункту підрозділів ППО та авіації, модернізованого переносного зенітного ракетного комплексу та командно-штабної машини на базі БТР та БМП.

Про це, сьогодні, 7 червня, у Прес-центрі Міністерства оборони України під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони полковник Владислав Шостак.

— У 2018 році до Збройних Сил України поставлено понад 650 зразків озброєння та військової техніки, керовані засоби ураження. Це зокрема, бойові машини піхоти, автомобільна техніка, артилерійські системи, автоматичні гармати, радіотехнічні засоби, безпілотні авіаційні комплекси, засоби зв’язку, — підкреслив офіцер.

За його словами, на сьогодні ведеться робота щодо набуття оборонним відомством та іншими державними замовниками права на укладання договорів (контрактів) із закупівлі ОВТ за імпортом, що дозволить Міноборони безпосередньо в рамках військово-технічного співробітництва укладати державні контракти та спростити процедуру постачання до збройних сил ОВТ країн-членів НАТО.

— Крім цього, у вітчизняному оборонному відомстві затверджено алгоритм переходу до інтегрованої системи закупівель ОВТ, яка передбачає збільшення частки закупівель звичайних видів озброєнь за відкритою процедурою, — підкреслив полковник Владислав Шостак.

Більше матеріалів що стосуються перспектив розвитку озброєння та військової техніки можна знайти на цій сторінці Ukrainian Military Pages.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України

довідник озброєння і військової техніки