Сили спецоперацій визначили кращого фахівця з тактичної медицини

Сили спецоперацій визначили кращого фахівця з тактичної медицини

Змагання на кращого фахівця з тактичної медицини Сил спеціальних операцій пройшли на базі 142-го навчально-тренувального центру ССпО ЗС України з 04 по 09 червня.

Змагання складались з трьох етапів. Учасники змагань оцінювались за результатами відпрацювання практичних навичок та теоретичних знань.

На першому етапі фахівці демонстрували надання першої медичної допомоги пораненим, евакуацію з «червоної зони», комплектацію медичного рюкзака, відпрацювання повного медичного огляду та медичних маніпуляцій.

На другому етапі - сортування поранених по ступеням важкості та по пріоритетності евакуації.

На фінальному етапі відпрацьовувалась евакуація пораненого з бронетехніки.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото © прес-служба КССпО ЗСУ

За результатами проведених змагань перше місце зайняв військовослужбовець навчально-тренувального центру, який був нагороджений грамотою та цінним подарунком.

Під час змагань був проведений відбір кращих фахівців для участі в змаганнях на кращого санітарного інструктора Збройних Сил України після чого було проведено тренування та злагодження команди.

Також в ході проведення змагань проводилось експериментальне використання спеціальних рейдових та штурмових медичних рюкзаків українського виробництва в присутності комісії Головного військово-медичного управління, та були виявлені переваги і недоліки експериментального спорядження.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Сил спеціальних операцій ЗС України