Україна розглядає можливість створення спільного виробництва бронетехніки у Таїланді

Ukrainian Military Pages фото: БТР-3E1 з баштою Cockerill CSE90LP оснащеною 90-мм гарматою / Royal Thai Army

У рамках успішного виконання двосторонніх домовленостей в Україну прибула делегація Міністерства оборони Королівства Таїланд на чолі з заступником Міністра оборони паном Чайчаном Чангмонгколом.

Нагадаємо, що у першому кварталі 2018 року українська сторона завершила контракт на постачання танків «Оплот» для потреб Таїланду.

Під час візиту, який триватиме з 13 по 16 червня, таїландська делегація вже провела перемовини в Міністерстві оборони України, відвідала підприємства ДК «Укроборонпром», а також зустрілася з першим заступником секретаря РНБОУ Олегом Гладковським.

Він наголосив, що наша держава готова і надалі експортувати до Таїланду бронетехніку, а також розширити асортимент військової продукції, якої потребує армія Королівства. «Королівство Таїланд є одним із стратегічних партнерів України в азійсько-тихоокеанському регіоні», – зазначив Гладковський.

Читати також:Обсяги міжнародних передач бронетехніки здійснених Україною у 2007-2016 роках

Перший заступник секретаря РНБО також зазначив, що вітчизняні фахівці здатні налагодити належне технічне обслуговування та підтримку бронетехніки, зокрема, постачання запасних частин та деталей до неї. Тому, на його думку, варто розглянути можливість відкриття такого сервісного центру на території Таїланду.

Сторони обговорили стратегію тайського уряду у частині розвитку власної військової промисловості, та питання щодо можливості передавати українські технології для створення спільного виробництва бронетехніки у Таїланді.

Гладковський вважає за доцільне започаткувати роботу Спільної українсько-тайської комісії з питань співробітництва у сфері ОПК для обговорення конкретних спільних проектів.