«Північна фортеця-2018»: бригада територіальної оборони розпочала підготовку на полігоні (фото)

Ukrainian Military Pages

Тривають навчання бригади територіальної оборони «Північна фортеця-2018». Сьогодні третій день, організаційні моменти влагоджені, тож настав час для справжньої чоловічої роботи: практичних тренувань на тактичному полі.

Облаштування оборонних укріплень та вогневих позицій, застосування засобів захисту військовослужбовця та методика пристрілки особистої зброї, тренування з тактичної медицини та навчання мінометників - на кожному навчальному місці учасники зборів мали можливість відновити свої навички та отримати нові знання, освоїти напрацьовані в умовах бойових дій методи.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Доставка учасників на тактичне поле, в зали для теоретичних навчань та повернення в наметове містечко здійснюється новими, спеціально виділеними на бригаду військовими «Богданами». В містечку продовжується будівництво двох кухонно-побутових модулів та інші господарчі роботи по облаштуванню побуту учасників тренувань.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

А тим часом резервісти продовжують прибувати на полігон: очікується, що їх буде не менше 4 тисяч. Також продовжується видача обмундирування прибулим на навчання резервістам: сьогодні в наметове містечко привезли ще кілька сотень комплектів військової форми.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

«Я впевнений, що вони впораються з поставленою передними задачею і разом з підрозділами ЗСУ стануть надійним форпостом захисту північних кордонів України», - відзначив в інтерв'ю полковник Олександр Нестеренко, заступник командувача військ оперативного командування «Північ» з територіальної оборони.



Використані джерела:
Прес-служба оперативного командування «Північ»