Завод ім. Малишева придбав новий випробувальний стенд для коробок передач танкових двигунів

Ukrainian Military Pages

На ДП «Завод ім. В.О. Малишева», що входить до складу концерну «Укроборонпром», встановлено новий випробувальний стенд. Обладнання будуть використовувати для випробування коробок передач танкових двигунів.

Наявність такого стенду автоматизує процес випробування техніки та збільшить точність вимірювань.

«Досі ми мали застарілі стенди на аналоговій базі. Було ухвалено рішення придбати перспективний стенд, здатний виконувати необхідні операції, що відповідає європейським стандартам якості», – розповів заступник головного інженера підприємства з модернізації Дмитро Долотін.

Стенд є повністю автоматизованим, його обладнання дає можливість у реальному часі вимірювати необхідні параметри та аналізувати їх за допомогою програмного забезпечення. У підсумку фахівці отримують готовий протокол випробувань.

Нагадаємо, нещодавно генеральний директор заводу Олександр Хлань повідомив, що підприємство працює над поновленням випуску легкоброньованої техніки – БТРів.

«Ми поновлюємо лінії легкої броньованої техніки – плануємо випуск БТР-3 та БТР-4. Вже придбано все обладнання, змонтовано стендове обладнання, - розповів Олександр Хлань. – Цей рік у нас не гірший за попередній, він повністю законтрактований. Більш того – є серйозні напрацювання на наступний рік, про які я не хотів би говорити до підписання контракту».

Ukrainian Military Pages фото © ДК «Укроборонпром»

Ukrainian Military Pagesфото © ДП «Завод ім. В.О. Малишева»

Наразі стенд проходить тестові випробування, після чого на заводі розпочнуть його експлуатацію.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки