На Волинь прибув перший ешелон з технікою та майном 204-ї бригади тактичної авіації

На Волинь прибув перший ешелон з технікою та майном 204-ї бригади тактичної авіації

Днями на Волинь прибув перший ешелон з військовою технікою та майном 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації, яка в 2014-му вийшла з Криму, а тепер передислоковується з аеродрому «Кульбакіне» на постійне місце дислокації у Луцьку.

Аеродром у Луцьку відновив свою роботу у військових цілях у 2014-му, трохи пізніше там розпочали ремонтно-відновлювальні роботи, спочатку силами авіаційної комендатури та окремого інженерного батальйону. Зокрема у 2016-му була здійснена заміна штучного покриття злітно-посадкової смуги.

На відміну від багатьох аеродромів, які «вивільнялися» у ході скорочення, тут збережено всю інфраструктуру. Головне — діюча бетонка, здатна приймати великі літаки. Довжина злітно-посадкової смуги понад 2500 метрів, є й ґрунтова смуга.

Протягом 2018 року триває подальше будівництво, ремонт і відновлення інфраструктури — будівель ескадрилей, чергової ланки, авіаційних ТЕЧей, вартового приміщення, командно-диспетчерського пункту, складу РАО тощо.

Невдовзі у Луцькому гарнізоні також розпочнеться зведення чотирьох нових гуртожитків поліпшеного планування для контрактників гарнізону, і в першу чергу – для цієї передислокованої авіаційної частини.



Використані джерела:
Крила України