Міністерство оборони прийняло на озброєння тренажер для гелікоптерів Ми-8МСБ-В

Міністерство оборони прийняло на озброєння тренажер для гелікоптерів Мі-8МСБ-В

Міністерство оборони України прийняло на озброєння наземний комплексний тренажер для гелікоптерів Ми-8МСБ-В, виготовлений АТ «Мотор Січ». Акт про завершення державних випробувань комплексу було підписано 7 червня.

Про це повідомляє Національний Промисловий Портал, з посиланням на персональний сайт В’ячеслава Богуслаєва.

— Існує думка, що управління Ми-8 і Ми-8МСБ ідентично. Але це не відповідає дійсності, оскільки вони мають різну масу, двигуни відрізняються потужністю, – зазначив начальник Центру авіаційних тренажерів АТ «Мотор Січ» Юрій Тишков. — Грамотному управлінню оновленої машиною слід вчитися, і тут важливість застосування симуляторів для навчання складно переоцінити. Тренажер Ми-8МСБ-В дозволяє відшліфувати навички зльоту і посадок з нафтової платформи, палуби корабля, методику використання різних зовнішніх підвісок тощо.

Всебічна перевірка тренажера здійснювалася спеціальною комісією протягом декількох тижнів. Була перевірена ідентичність роботи симулятора в показаннях приладів і управлінні, під час різних режимів польоту. Перевіряючі відзначили високу якість виготовлення комплексу і максимально наближене до реальності зображення в його кабіні.

Як зазначив голова комісії, начальник льотно-методичної служби армійської авіації командування Сухопутних військ Володимир Колотило, тренажер Ми-8МСБ-В - єдиний в Україні. Він дозволяє екіпажу удосконалювати навички поведінки в позаштатних ситуаціях, дає можливість освоїти нові фігури пілотажу, елементи польоту. У Харківському національному університеті Повітряних Сил діє тренажер Ми-8МТ, проте він, на відміну від сучасної новинки, не дозволяє відпрацьовувати навички бойового застосування вертольота.

— Ми-8МСБ є у всіх льотних частинах Збройних Сил України, прекрасно себе зарекомендували. Раніше пілоти освоювали їх «вживу», але зовсім скоро ця практика залишиться в минулому. У кінці червня відбудеться спільна нарада, де буде складено графік тренажної підготовки екіпажів військових частин. Упевнений, ця співпраця буде плідною, - підкреслив Колотило.

Крім того начальник ЦАТ АТ «Мотор Січ» повідомив, що на липень - серпень 2018 року плануються державні випробування тренажера Ми-24ПУ1.


Читати також: ПАТ «Мотор Січ» був успішно сертифікований комплексний тренажер гелікоптеру Ми-2