На сайті ДПСУ оголосили про плани збільшити грошове забезпечення з 1 жовтня... а потім видалили новину

На сайті ДПСУ оголосили про плани збільшити грошове забезпечення

Адміністрація Держприкордонслужби звернулася до Кабінету Міністрів України та інших компетентних центральних органів виконавчої влади з проханням вишукати можливість задля збільшення із жовтня мінімального рівня грошового утримання для прикордонників.

Про це, сьогодні – 28 серпня, повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України з посиланням на Голову ДПСУ Петра Цигикала. Але пізніше, з невідомих причин, це повідомлення було видалено з офіційного сайту та сторінки служби у Faceebook.

«Ми розраховуємо на підтримку, адже наші підрозділи щодня, так само як і Збройні Сили України, Національна гвардія та інші правоохоронні органи виконують завдання із відновлення територіальної цілісності держави. Сподіваємося, що спільними діями нам вдасться гарантувати підвищення рівня грошового утримання відсотків на 30%», — наводилися слова Голови Держприкордонслужби» у повідомленні прес-служби.

«У 2014 році, з початком російської агресії мінімальне грошове утримання прикордонника складало біля 1400 гривень. Зараз ми ведемо мову про нижчий рівень у 8 тисяч гривень, але і цього в сучасних умовах вже недостатньо».

Нагадаємо, що раніше до Кабімніу звернувся Міністр оборони Степан Полторак із клопотанням щодо виділення додаткового фінансування з бюджету у сумі 4,5 млрд. грн для підвищення грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ з 1 жовтня 2018 року.

Ukrainian Military Pages наводилась копія листа Міністра оборони, а також доручення Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо опрацювання цього питання та подання пропозицій.