Кабмін зробив крок до отримання американських катерів – дозволив Міноборони провести 100% передоплату

Айленд

Кабінет Міністрів України дозволив Міністерству оборони провести 100%-ну передоплату супутніх витрат, пов'язаних з підготовкою на 2019 рік постачання до України в рамках військової допомоги США двох патрульних катерів класу Island.

Про це повідомляє інформаційний сайт Сьогодні.

Проект відповідної постанови Кабінету Міністрів, що вносить зміни до урядової постанови №117 від 23 квітня 2014 року, затверджений на засіданні уряду в середу за процедурою без обговорення.

Наразі Міноборони проводить завершальний етап підготовки до укладення міжвідомчого договору UP-P-SAA в рамках міжурядової угоди із США на отримання двох патрульних катерів класу Island.

Згідно з домовленостями, американські патрульні катери передаються ВМСУ на безоплатній основі, українська сторона забезпечить 100% -у передоплату загальної вартості супутніх послуг в розмірі 10,1 млн дол. на термін до 18 місяців.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що розкосервація, встановлення знятих систем, технічне обслуговування і за необхідності ремонт катерів, підготовка екіпажів та транспортування в Україну, мають бути сплачені українською стороною.