Українська крилата ракета «Нептун» під час випробувань вразила морську ціль на відстані 100 км

Українська крилата ракета «Нептун» під час випробувань вразила морську ціль на відстані 100 км

На півдні Одеської області відбувся черговий етап випробувань української крилатої ракети, на яких був присутній Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

«Сьогодні під час важливого етапу льотних випробувань крилата ракета українського виробництва повністю виконала заплановану програму», - сказав Олександр Турчинов, додавши, що було точно вражено морську ціль на відстані 100 км.

Секретар РНБО України підкреслив, що ракети цього класу - це потужна високоточна зброя, «здатна знищувати будь-які морські та наземні цілі».

«Українські крилаті ракети здатні забезпечити надійну оборону Чорноморського та Азовського узбережжя, вражаючи ворожі плавзасоби на відстані до 300 кілометрів, за потреби, навіть в портах їх базування», - наголосив він.

За словами Турчинова, за допомогою крилатих ракет можуть також бути знищені військові та інфраструктурні об’єкти, зокрема, «стратегічні мости та поромні переправи у випадку їх використання ворогом для агресії проти нашої держави».

Українська крилата ракета «Нептун» під час випробувань вразила морську ціль на відстані 100 км Українська крилата ракета «Нептун» під час випробувань вразила морську ціль на відстані 100 км Українська крилата ракета «Нептун» під час випробувань вразила морську ціль на відстані 100 км

ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Ради національної безпеки і оборони України

довідник озброєння і військової техніки