США передали ЗСУ дві контрбатарейні РЛС AN/TPQ-36

Посольство США в Україні передало ЗСУ дві контрбатарейні РЛС

Сьогодні, 17 серпня, посольство США в Україні передало Збройним Силам України два американські контрбатарейні радари AN/TPQ-36.

У заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні пані Марі Йованович та начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко.

«З цією передачею кількість контрбатарейних радарів AN/TPQ-36 збільшилася до одинадцяти», – зазначила пані Посол.

Сертифікати на РЛС були вручені командирам розрахунків 15-го реактивного артилерійського полку Сухопутних військ Збройних Сил України.

Посольство США в Україні передало ЗСУ дві контрбатарейні РЛС Посольство США в Україні передало ЗСУ дві контрбатарейні РЛС Посольство США в Україні передало ЗСУ дві контрбатарейні РЛС Посольство США в Україні передало ЗСУ дві контрбатарейні РЛС Посольство США в Україні передало ЗСУ дві контрбатарейні РЛС Посольство США в Україні передало ЗСУ дві контрбатарейні РЛС
фото: Посольство США в Україні

Окрім передачі самих РЛС до пакету допомоги входить підготовка персоналу та технічні питання, загальна вартість цього пакету допомоги близько 15 млн. дол.

Віктор Муженко також під час брифінгу підкреслив, що Україна є першою країною, якій американські військові надали право самостійно здійснювати обслуговування і ремонт даної техніки. Нагадаємо, що нещодавно були представлені мобільні центри обслуговування американських контрбатарейних РЛС.

Нагадаємо, що раніше до України, в якості допомоги для протидії російській збройній агресії, Сполученими Штатами були поставлені контрбатарейні радари типу AN/TPQ-48, AN/TPQ-49 та AN/TPQ-36.


ua en