Нова гвинтівка Snipex M100 калібру 12,7х108 мм – флагманська модель серії SNIPEX

Гвинтівка Snipex M100 калібру 12,7х108 мм – флагманська модель серії SNIPEX

Компанія ХАДО презентує флагманську модель серії SNIPEX – однозарядну гвинтівку Snipex M100 калібру 12,7х108 мм з автоматичним викиданням гільзи.

Прототип цієї гвинтівки вперше був представлений восени на спеціалізованій зброярській виставці у Києві в 2016 році. Важка гвинтівка, яка розрахована на «кулеметний» патрон, відразу ж привернула увагу і викликала велику зацікавленість у спеціалістів в Україні та за кордоном.

Майже два роки виріб випробувався й удосконалювався у тісній співпраці з кращими фахівцями. Новинка отримала індекс M100, який свідчить про те, що гвинтівка оснащена стволом довжиною 100 см.

До речі, ствол це предмет особливої гордості компанії. Адже дотепер в Україні виробляти подібні стволи нікому не вдавалося. Фахівці, яким вже довелося протестувати нову зброю, одноголосно відзначають її надійність, комфортність стрільби та простоту обслуговування. Ближче ознайомитися з українською розробкою можна буде під час виставки «Зброя та безпека», 12-14 жовтня в Києві.

Гвинтівка Snipex M100 калібру 12,7х108 мм – флагманська модель серії SNIPEX

Гвинтівка SNIPEX М100 забезпечує прицільний вогонь на дальні дистанції (до 2200 метрів).

Розроблена з розрахунком максимально простої експлуатації та доступної системи техобслуговування. Конструкція скомпонована за схемою булл-пап: затворна група розміщується позаду спускового гачка.

Замикання ствола здійснюється поздовжньо-ковзним поворотним затвором. 13 бойових упорів розташовані в три ряди і повертаються на 60 градусів, що забезпечує жорстке замикання ствола. При заряджанні набій вкладається у вікно ствольної коробки при відкритому затворі.

Стріляні гільзи викидаються автоматично, після відкочування затвору назад.

Конструкція затвору запатентована. Процес перезарядження починається з затримкою, що дозволяє кулі покинути ствол, коли затвор ще повністю замкнений. Це дозволяє передати кулі максимальну кількість енергії. Спуск м'який. Для виключення можливості випадкового пострілу гвинтівка має запобіжник.

Стрільба максимально комфортна і не створює неприємних навантажень для стрільця. Відбій утилізується за рахунок дії інерційно-відкатної системи оригінальної конструкції, яка включає підпружинені вузли, що рухаються, гідравлічний демпфер та систему пружин противідкатного пристрою. Противідкатний пристрій вмонтований в кожух, що дозволяє стріляти з упором кожуха об поверхню (мішки з піском, природня опора, прорізь з малими габаритами). Частина енергії відбою гаситься за рахунок ДГК.

Гвинтівка Snipex M100 калібру 12,7х108 мм – флагманська модель серії SNIPEX

Для стрільби з упору гвинтівка М100 комплектується сошками та додатковою задньою опорою. Сошки сконструйовані таким чином, що гвинтівка «вивішена» на них (вісь ствола знаходиться нижче точок кріплення сошок). Стійкість гвинтівки під час пострілу — один з важливих факторів, що забезпечує влучність. Сошки складні, що додає зручності при транспортуванні.

Гвинтівка має дві рейки Пікатіні. Верхня рейка, яка має ухил у 35 MOA, подовжена по всій довжині кожуха, що дозволяє розмістити на зброї приціл, різноманітні передприцільні пристрої (прилад нічного бачення, тепловізор), цілик і мушку, які знімаються. Нижня рейка призначена для додаткового приладдя: ліхтаря, додаткових сошок під кріплення планки, лазерного підсвічування та ін.

Вага виробу — 14,3 кг — є компромісною для максимально комфортної експлуатації. Можлива модифікація гвинтівки з хромованим стволом, хромованими деталями групи затвора; а також з використанням титанових корпусних деталей (вага — 13,6 кг). Якщо для користувача вага має пріоритетне значення, є можливість зменшити її до 12,5 кг.


Читати також:SNIPEX .50 BMG RHINO HUNTER - нова українська далекобійна гвинтівка у калібрі .50 BMG

Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook


Використані джерела:
snipex.com

довідник озброєння і військової техніки