ЗСУ отримали чергову партію ПТРК «Стугна-П» і «Корсар»

Ukrainian Military Pages

Президент Петро Порошенко вручив представникам військових частин ЗСУ сертифікати на озброєння та техніку. Зокрема, військові отримали нові переносні протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П» та легкі переносні ракетні комплекси «Корсар».

За словами Президента, нові ПТРК будуть вручені представникам Сухопутних військ, Військово-Морських Сил, Десантно-штурмових військ і Сил спеціальних операцій. Найближчим часом вони отримають 75 комплексів, додав він.

За інформацією сайту Defense Express, протитанкові комплекси отримали представники 356-го навчального артилерійського полку 184 нц Сухопутних військ, 36-ї окремої бригади морської піхоти КМП ВМС, 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ та 140-го центру спеціального призначення Сил спеціальних операцій.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

«Ці українські протитанкові комплекси вже добре зарекомендували себе у боях. Вони зменшують ризик ураження оператора противником – завдяки можливості розміщення пускової установки на дуже безпечній відстані від нього. Завдяки можливості наведення на ціль з закритих позицій та сховищ. До важливих переваг також слід віднести і вартість вітчизняних протитанкових комплексів, які у декілька разів дешевше іноземних зразків. За ті самі гроші українських платників податків ми сьогодні купуємо у 5-6 разів більше озброєння у української оборонної промисловості», - зазначив Петро Порошенко.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Велику роль і велику місію у покращенні бойових можливостей українських Збройних Сил відіграє оборонно-промисловий комплекс, заявив Президент на відкритті виставки сучасного озброєння та військової техніки «Міць нової армії».

Петро Порошенко відзначив, що протягом п’яти років із нового на озброєння Збройних Сил України прийнято вісім типів бойових броньованих машин, два типи протитанкових ракетних комплексів, сім типів модернізованих літаків і вертольотів. Він зазначив, що успішно пройшла випробування нова крилата ракета і вся країна бачила випробування нового маршового двигуна крилатої ракети КБ «Луч».