Завод ім. Малишева складає іспит на спроможність виробництва корпусів БТР-4

Завод ім. Малишева складає іспит на спроможність виробництва корпусів БТР-4

На Заводі ім. В.О. Малишева приступили до зварювання першого корпусу БТР-4. У разі успішного проходження тестових випробувань експериментального виробу, ЗІМ отримає дозвіл на виробництво і зможе приступити до серійного випуску корпусів бронетранспортерів.

У найближчий місяць фахівці підприємства мають виконати роботи зі складання та зварювання корпусу БТР-4. Наразі триває складання та зварка нижньої частини корпусу.

Загалом зварювальники, слюсарі та інструментальники заводу мають з’єднати понад 1700 деталей, з них більше 400 – броньованих. Робота здійснюється під контролем військового представника замовника та за авторського супроводження конструкторів даного виробу.

По завершенні зварювання корпусу військові представники перевірять всі передбаченні кресленнями розміри, після чого виріб пройде гідровипробування на якість зварних з’єднань, а також перевірку міцності броні шляхом обстрілу.

Освоєння виробництва корпусів БТР-4 пов’язане зі збільшенням замовлення на цей бронетранспортер. Раніше для серійного випуску БТР-4 на ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова» корпуси виробляв лише Лозівський ковальсько-механічний завод.

Завод ім. Малишева складає іспит на спроможність виробництва корпусів БТР-4 Завод ім. Малишева складає іспит на спроможність виробництва корпусів БТР-4 Завод ім. Малишева складає іспит на спроможність виробництва корпусів БТР-4 Завод ім. Малишева складає іспит на спроможність виробництва корпусів БТР-4

Наразі на ДП «Завод ім. Малишева», окрім виробництва корпусу БТР-4, вже готуються до зварювання експериментального корпусу БТР-3.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки