278-й бронекавалерійський полк Нацгвардії штату Теннессі очолив тренувальну місію в Україні

278-й бронекавалерійський полк Нацгвардії штату Теннессі очолив тренувальну місію в Україні

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки відбулась церемонія передачі повноважень від 27-ї піхотної бригадної бойової групи до 278-го бронекавалерійського полку ЗС США, які беруть участь у підготовці українських військових у рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» (JMTG-U).

Більше двохсот військовослужбовців 278-го полку Національної гвардії США, що базується в Ноксвіллі, продовжать підготовку підрозділів та частин Збройних Сил України в Яворівському навчальному центрі. Тренувальна місія зокрема забезпечить підготовку батальйонів та бригад в умовах сумісності з НАТО.

Нагадаємо, що тренувальну місію очолювала 27-а піхотна бригадна бойова група зі штату Нью-Йорк, яка прийняла керівництво від 45-ї піхотної бригадної бойової групи з Оклахоми. Дивіться та читайте коментар очільника місії полковника Деніса Ділі на Ukrainian Military Pages.

Масштаби місії поступово нарощуються, так, якщо раніше паралельно з підготовкою батальйону проводилися інтенсивні заняття з штабами батальйонів щодо організації бою за стандартами НАТО, то тепер планується здійснення такої підготовки штабів у масштабах бригади.

За період існування «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» було підготовлено 9 батальйонів Збройних Сил України; дві батальйонні тактичні групи, проведено десятки різних курсів, підготовлено до 10 тисяч військовослужбовців.

Також нарощуються можливості матеріально-технічної бази та персоналу навчального центру. Зокрема під керівництвом 45-ї бойової групи, невелика група українських солдатів, які на навчаннях виконували роль противника (сили OPFOR), була розгорнута до батальйонного комплекту та танкової роти на Т-64.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото © Прес-служба НАСВ