У Ніжині створять сервісний центр для гелікоптерів Airbus

фото Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту

У Ніжині створять сервісний центр для французьких гелікоптерів Airbus Helicopters, перші чотири з яких підрозділи Міністерства внутрішніх справ отримають вже до кінця 2018 року.

Про це, 25 вересня, під час робочої поїздки на Чернігівщину, повідомив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Тут, у Ніжині буде розташований сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. Це будуть вертольоти для Служби із надзвичайних ситуацій, прикордонників, Нацгвардії та поліції. Вони оснащені усіма видами спецтехніки, системами відеонагляду, можливостями для десантування та інше. Це новий рівень професійної якості нашої роботи: коли щось трапляється, що потребує концентрації, усі вертолітні сили МВС будуть направлені в одне місце. Так працюють жандармерія і поліцейські сили в усьому. Тут змінюється і специфіка нашої роботи. Ми переходимо у світ нових технологій

Міністр зазначив, що в цьому році на потреби підрозділів МВС надійдуть перші чотири французькі вертольоти. Три машини працюватимуть у підрозділах ДСНС – це гелікоптер H-225, обладнаний необхідним устаткуванням для аеромедичної евакуації, аварійно-рятувальних і протипожежних цілей. Ще одна машина Н-225 надійде у авіапідрозділ Національної гвардії.

Для сервісного обслуговування вертольотів Airbus Helicopters на ніжинській авіабазі збудують оснащені чотири ангари.

Під час візиту, Арсен Аваков ознайомився з роботою Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, який несе бойове чергування з пошуково-рятувального забезпечення і протипожежного патрулювання.

фото Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту

В авіазагоні ДСНС планують розширити можливості: прискорити реагування на всі види пригод, а також посилити патрулювання вертольотами на базі аеродрому «Ніжин». Він же, за необхідністю, може базуватися і нести чергування на авіаційній точці в «Жулянах».

У ДСНС також сподіваються, що після розширення вертольотного парку рятувальники зможуть нести посилену службу і в Південному регіоні країни та виконувати пошукові операції на морі.

Для нових гелікоптерів уже почали готувати льотний склад, який навчатимуть у Франції.

Читати також:Перші два Airbus H-225 готуються для передачі ДСНС