ЛБТЗ готовий до серійного виробництва БРЕМ «Лев»

фото БРЕМ Лев

Львівський бронетанковий завод завершив визначально-відомчі випробування броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) «Лев» та готовий до її серійного виробництва.

Про це повідомила прес-служба державного концерну «Укроборонпром».

Машину створено на базі танка Т-72 та призначена для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в бойових умовах, проведення її поточного та середнього ремонту в польових умовах.

фото БРЕМ Лев фото БРЕМ Лев фото БРЕМ Лев фото БРЕМ Лев

БРЕМ оснащена лебідкою із тросом робочою довжиною 200 метрів, яка розвиває тягове зусилля у 22 000 – 25 000 кгс, а при використанні додаткових поліспастів – до 75 000 кгс, також має кран-стрілу максимальною вантажопідйомністю 12 т.

Електрозварювальне обладнання, яке живиться від генератора ремонтно-евакуаційної машини, дозволяє проводити електрозварювальні роботи в польових умовах. Додатково машина обладнана вантажною платформою, що дозволяє транспортувати запасні частини, необхідні для проведення ремонтних робіт, вагою до 1,5 т.

Екіпаж машини – 3 людини, на озброєнні БРЕМ – кулемет НСВТ (КТ-12,7)

БРЕМ «Лев» була створена конструкторами Львівського бронетанкового заводу спеціально для посилення технічного супроводу та оперативного обслуговування танкових підрозділів, що сформовані з Т-64 та Т-72 різних модифікацій.

Читати також:ХКБМ розпочало серійне виробництво БРЕМ «Атлет» на базі танка Т-84 (відео)

ua en