Перші два Airbus H225 готуються для передачі ДСНС

фото гелікоптеру Airbus Н-225

У Франції розпочали підготовку перших двох гелікоптерів Airbus Н225 для передачі українським рятувальникам у межах українсько-французької угоди.

Також у МВС України відібрано перших вісім льотчиків (6 - від ДСНС, 2 - від Національної гвардії України), які готуються до поїздки на навчання у Французьку Республіку.

Про це повідомив речник МВС Артем Шевченко дописом у Facebook.

На фото - цехи одного із заводів Airbus Helicopters у м.Мариньян, де розпочато підготовку авіатехніки - перших двох гелікоптерів Н225 для передачі українським рятувальникам.

фото гелікоптеру Airbus Н-225 фото гелікоптеру Airbus Н-225

Нагадаємо, що Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим за дорученням Уряду була підписана угода на поставку вертольотів типів H225, H124 та H145, загальна вартість якої близько 551 мільйонів євро. При чому перші гелікоптери повинні надійти до кінця 2018 року.

Відповідно до міжурядової угоди, для купівлі гелікоптерів Україна використовує кредит від французького Уряду та консорціуму французьких банків на чолі з Credit Agricole Corporate & Investment Bank 475 млн. євро на 6 років.

Гелікоптери будуть виконувати завдання Державної служби із надзвичайних ситуацій, Національної поліції, Національної гвардії та Державної прикордонної служби, яка зокрема отримає 24 гелікоптери для охорони кордону.