Слава Україні! – Президент зареєстрував законопроекти про зміну військового вітання та вступ до НАТО

фото курсантів з присяги у Львові Присяга курсантів НАСВ, фото © Дмитро Бучко

Сьогодні, 3 вересня, Президентом України Петром Порошенком, подані до Верховної Ради та зареєстровані законопроекти щодо зміни військового вітання на гасло «Слава Україні! – Героям слава!» та закріплення в Конституції стратегічного курсу на вступ до ЄС та НАТО.

Зокрема йдеться про проект № 9036 від 03.09.2018 щодо внесення змін до статутів Збройних Сил України, яким передбачено замість військового вітання «Бажаємо (бажаю) здоров'я» введення в українській армії традиційного вітання «Слава Україні! – Героям слава!».

А також проект закону № 9037 від 03.09.2018 про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору).

дівчата-курсанти університету Повітряних Сил складають військову присягу Курсанти університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, фото © Леонід Логвиненко

Зазначимо, що президентський законопроект № 9036, не перший проект про зміну військового вітання. Так у лютому цього року був зареєстрований урядовий проект № 7549, яким також пропонується внести зміни до статті 84 Стройового статуту ЗСУ з метою введення вітання «Слава Україні!», але він досі так не розглянутий депутатами.