Черговий модернізований літак від Одеського авіазаводу

на фото черговий модернізований літак L39M1 від Одеського авіазаводу

На державному підприємстві «Одеський авіаційний завод» триває ремонт і модернізація авіаційної техніки для Повітряних Сил Збройних Сил України.

Як передає кореспондент «Думская», вчора, 26 вересня, зробила випробувальний політ чергова модернізована одеситами «Елка» - навчально-тренувальний літак L-39M1.

Машина була готова ще кілька днів тому, але погодні умови – дощі і низька хмарність, не дозволяли підняти її в небо. Для першого випробування техніки потрібна хороша сонячна погода – ПМУ, як кажуть льотчики, тобто прості метеоумови. Пізніше, коли машину облітають, це не так важливо, але перший старт повинен виключити всілякі несподіванки.

Це вже третій L-39M1, зібраний на заводі з початку року. Всього, для виконання Держоборонзамовлення на 2018 рік, Одеський авіаційний повинен відремонтувати і модернізувати для Повітряних Сил п'ять «Елок».

Старенькі, бувалі борта, переправляють з баз зберігання техніки в Одесу і в заводських цехах розбирають буквально до гвинтика. Після ретельного огляду, дефектації та заміни після закінчення їхнього терміну деталей двигуна і планера літак знову збирають, модернізуючи багато вузли та агрегати. З заводських воріт виходить практично нова машина, яка ще довго зможе послужити як для курсантів, так і для стройових військових льотчиків.

У першому польоті оновлений L-39M1 провів 35 хвилин. Всього за кілька днів після обов'язкових контрольних обльотів літак поповнить парк однієї з бригад тактичної авіації.

Фото Сергія Смоленцева

на фото черговий модернізований літак L39M1 від Одеського авіазаводу на фото черговий модернізований літак L39M1 від Одеського авіазаводу на фото черговий модернізований літак L39M1 від Одеського авіазаводу на фото черговий модернізований літак L39M1 від Одеського авіазаводу