«Кузня» представила проект ракетного катеру

«Кузня на Рибальському» представила проект ракетного катеру «Веспа»

На міжнародній виставці оборонної промисловості ADEX-2018, яка триває у Баку, завод «Кузня на Рибальському» презентував проект нового швидкохідного ракетного катеру «Веспа».

Про це повідомляє інформаційний ресурс Defense Express.

РК «Веспа» призначений для знищення бойових кораблів, транспортів і десантних засобів противника як самостійно, так і у взаємодії з ударними силами флоту.

Повна водотоннажність катеру становить 640 тонн. Довжина 64,46 м, ширина 9,6 м, осадка з гвинтами складає 3,65 м. Максимальна швидкість - 40 вузлів.

«Веспа» здатна автономно перебувати в морі впродовж 10 діб. При цьому максимальна чисельність екіпажу катеру складає 38 (+6) осіб.

Енергетична установка має загальну потужність 19640 кВт для типу двигуна CODAD (комбінований дизельний) та 22500 кВт для CODAG (комбінований дизель-газотурбінний).

Основним озброєнням катеру є 8 ПКР «Нептун» українського виробництва (допускається встановлення інших протикорабельних ракет на вимогу замовника), ЗРК «Арбалет-К», артилерійська установка АК-176 в носовій частині та дві артустновки АК-630 на кормі. Також до складу озброєння входять 16 ПЗРК «Ігла» та два кулемети калібру 12,7 мм.

«Кузня на Рибальському» представила проект ракетного катеру «Веспа»

Проект розроблений спеціально для потреб потенційних споживачів у Каспійському регіоні.

Нагадаємо, раніше також повідомлялось, що ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» розробляє проект ракетного катеру для ВМС України на основі проекту 58260 «Лань» від ДПЦК.

Читати також:Завод «Кузня на Рибальському» змінить власника