Су-24М в ході випробувань застосували РС-80 «Оскол»

фото літака Су-24М

Некеровані реактивні снаряди РС-80 «Оскол», які розроблені та виготовляються ДАХК «Артем», успішно пройшли черговий етап державних випробувань.

Цього разу, для випробувань РС-80 були залучені фронтові бомбардувальники Су-24М Повітряних Сил. У результаті підтверджено відповідність РС-80 тактико-технічним характеристикам та можливість їх застосування з бойових літаків.

Нагадаємо, що минулого місяця, під час іншого етапу випробувань, майже триста авіаційних ракет РС-80 було застосовано з гелікоптеру Ми-8МСБ-В.

Читати також:«Укроборонпром» провів тестові стрільби ракетами РС-80 з нової версії беспілотного «Фантому» 8х8

Наразі РС-80 вже пройшли випробування з наземних платформ, вертольотів та літаків, за результатами яких було визнано їх відповідність основним ТТХ. Таким чином, проведення державних випробувань цих ракет знаходиться на фінальній стадії, далі прийняття на озброєння Збройними Силами України.

80-мм РС-80 «Оскол» мають надзвукову швидкість польоту та спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а також наземних платформ. Вони призначені для знищення живої сили противника, бронетехніки, фортифікаційних споруд та інших цілей. Для забезпечення найбільш ефективного знищення противника, конструктори ДАХК «Артем» передбачили оснащення РС-80 різними бойовими частинами та детонаторами.

Читати також:ДАХК «Артем» розробив та випробував нові 80-мм некеровані авіаційні ракети (відео)

Наприклад, оснащення цієї ракети пучково-осколковою бойовою частиною з програмованим підривачем дозволяє здійснювати підрив ракети безпосередньо у повітрі у декількох метрах від цілі, що значно підвищує ефективність ураження цілі. При цьому дальність ураження наземних цілей становить понад 7 км.

Окрім того, РС-80 може оснащуватись і кумулятивною бойовою частиною, для знищення бронетехніки противника.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»