Жінки: на службу до 60 років, офіцерське звання після 40, добові наряди без обмежень – закон

фото курсантів-жінок ВІТІ на параді у Києві

Депутати підтримали законопроект №6109 від 21.02.2017 щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби.

Прийнятими змінам урівняно у правах осіб обох статей щодо підписання контрактів до досягнення граничного віку військової служби (у мирний час в залежності від звань 45-60 років, в особливий період (діє зараз) для всіх до 60 років).

Нагадаємо, що раніше було підвищено граничний вік для жінок з 50 до 60 років.

Жінкам надано такий самий доступ до військових посад та звань в тому числі офіцерських (раніше діяло обмеження до 40 років).

«слова та цифри «віком до 40 років» замінити словами «які не досягли граничного віку перебування на військовій службі військовослужбовців офіцерського складу»

Також виключені обмеження щодо призначення жінок у добовий наряд та направлення їх у відрядження. А військовозобов'язаних-жінок, із набуттям чинності закону, можна буде призивати на навчальні збори (раніше вони звільнялися від проходження зборів).

опис військовослужбовці-жінки в ЗС України фото: сайт ДШВ ЗС України

Далі, згідно з процедурою, проголосований законопроект після підписання Головою Верховної Ради буде направлений на підпис Президенту України.

Читати також:Щонайменше трьом жінкам відмовили у вступі на курси офіцерів через стать