Чому МВС відмовилось від гелікоптерів «Ми»

Чому МВС відмовилось від гелікоптерів «Ми»

Україна не може бути залежною від російського агресора в питаннях технічного переоснащення. Повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час візиту до Франції.

«Коли ми отримуємо вертоліт радянського виробництва, і після його переоснащення на українських заводах нам кажуть, що це нові машини, то ми маємо знати правду – гелікоптер, який пропрацював 30-40 років. Його привозять в ангар, шліфують, змінюють до нього деталі, а ті, які не можуть, завозять якимись незрозумілими шляхами з Російської Федерації, на жаль», – сказав Арсен Аваков.

Він також додав, що Україна в питаннях забезпечення вертолітної техніки повинна позбутися залежності від російських комплектуючих, шукати і знаходити сучасні рішення.

«В Україні ми відкриємо центр обслуговування «Airbus Helicopters», створимо додаткові робочі місця. Попередньо, ми плануємо, що по всій країні запрацює 15 баз, де будуть розміщуватися наші вертольотні групи. Ключова знаходитиметься в Ніжині, а також вздовж кордонів України. Але вся система буде працювати як єдиний механізм», – повідомив міністр.

Читати також:Військові випробовують легкі багатоцільові гелікоптери


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства внутрішніх справ України