Центр підготовки Airbus навчає українських пілотів

Центр підготовки Airbus вже навчає українських пілотів

Вісім українських пілотів від Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій проходять навчання у спеціальному Центрі підготовки пілотів Airbus у Франції.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, якій відвідав центр під час візиту до Франції наголосив, що ці пілоти стануть основою центру технічного обслуговування авіаційної системи МВС, який буде в Україні.

«Наразі вони опановують теоретичний курс, відточують майстерність у симуляційному центрі та пройдуть курс практичних польотів», – повідомив міністр.

Центр підготовки Airbus вже навчає українських пілотів

Глава ДСНС Микола Чечоткін зазначив вертольоти Н225 розширять авіаційну складову рятувальників.

«Зараз у Франції проходять підготовку наші пілоти. Два з них вже мають досвід роботи з гелікоптером Н145, зараз вони вчаться пілотувати Н225. А в кінці жовтня ми направляємо ще персонал, який буде вивчати технічні можливості цих вертольотів та займатися технічним обслуговуванням таких гелікоптерів. Навчання наших спеціалістів проходить в рамках контракту», – повідомив Микола Чечоткін.

Центр підготовки Airbus вже навчає українських пілотів

Українська делегація також відвідала завод Airbus Helicopters, де виконуватиметься замовлення України на виготовлення та постачання вертольотів.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства внутрішніх справ України