Арсен Аваков подивився як збирають гелікоптери Airbus

завод де збирають гелікоптери Airbus для України

Сьогодні, 4 жовтня, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і Глава ДСНС Микола Чечоткін під час візиту до Франції ознайомились з процесом збирання гелікоптерів Airbus H125 і Н225.

Делегація відвідала завод Airbus Helicopters у французькому місті Мариньян. Саме на цьому підприємстві виконуватиметься замовлення України на виготовлення та постачання 55 вертольотів різних класів для потреб Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції.

завод де збирають гелікоптери Airbus для України

Українська делегація побачила всі етапи збору гелікоптерів: починаючи від першої лінії, коли працюють над електрикою і гідравлікою машини і закінчуючи останнім пунктом – тестовим польотом.

завод де збирають гелікоптери Airbus для України

Збирання гелікоптеру проходить дев'ять етапів. Кожен етап займає три дні, тобто для повної збірки машини необхідно 27 днів. Після чого гелікоптер передається на етап фарбування, який займає близько 10 днів. Далі – етап тестування, коли проводиться два-три польоти.

завод де збирають гелікоптери Airbus для України

Арсен Аваков заявив, що контракт на постачання французьких гелікоптерів для потреб відомства ‑ це «рішучий та якісний крок уперед».

Читати також:У Ніжині створять сервісний центр для гелікоптерів Airbus

«Це дійсно виводить нас на вищий рівень. Технічне обслуговування цих машин здійснюватиметься в Україні. Тож це дійсно інший якісний рівень і з точки зору безпеки польотів, і з точки зору ефективності застосування», ‑ зазначив міністр.

завод де збирають гелікоптери Airbus для України

Нагадаємо, вже до кінця цього року Україна отримає перші чотири вертольоти від французької компанії. Три гелікоптери будуть виконувати завдання в підрозділах ДСНС, один ‑ в Національній гвардії.

Читати також:Про умови купівлі МВС французьких гелікоптерів


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт МВС України