В армії UK будуть єдині нормативи для чоловіків і жінок

Армія Великої Британії запровадить єдині нормативи з фізпідготовки для чоловіків та жінок

З наступного, 2019 року в армії Сполученого Королівства запрацюють нові норми фізичної підготовки, які не оновлювалися вже майже 20 років.

«Нові стандарти фізпідготовки – об'єктивні, виміряні, залежать від роду служби і не залежать від статі. Вони забезпечать армію кадрами із фізичними здібностями, що відповідають оперативним вимогам», – йдеться у нових нормативах.

До випробувань включать витягання поранених з транспортних засобів, їхній підйом і перенесення, ведення вогню і маневри. Стандарти ґрунтуються на аналізі ролей, а за наукові дослідження результатів відповідає Університет Чичестера.

Читати також:Міноборони значно розширило перелік посад, які можуть комплектуватися жінками

Відповідно до нової системи, солдати мають зробити прискорений марш на 4 км за 40 хвилин із спорядженням на 40 кг. Потім ще один марш на 2 км із спорядження на 25 кг за 15 хвилин. Слідом – стрілецькі вправи і маневри, на які виділяється не більше 5 хвилин, а потім потрібно протягнути 110-кілограмову вагу на 20 м.

Армія Великої Британії запровадить єдині нормативи з фізпідготовки для чоловіків та жінок Армія Великої Британії запровадить єдині нормативи з фізпідготовки для чоловіків та жінок Армія Великої Британії запровадить єдині нормативи з фізпідготовки для чоловіків та жінок Армія Великої Британії запровадить єдині нормативи з фізпідготовки для чоловіків та жінок

Але і це ще не все – солдатам потрібно буде перенести дві каністри з водою, що важать 22 кг кожна, на 240 м за 4 хвилини, а потім – підняти 70-кілограмову вагу і протримати її протягом трьох секунд. А наостанок – солдатам будуть 20 разів проносити два мішки вагою 20 кг на дистанцію 30 м.

Читати також:Щонайменше трьом жінкам відмовили у вступі на курси офіцерів через стать

«Мені однаково, чоловік ви чи жінка, мені однаково, чим ви займаєтеся, як і ворогу», – заявив сержант-майор польової армії Великої Британії Гевін Патон.

Читати також:Жінки: на службу до 60 років, офіцерське звання після 40, добові наряди без обмежень – закон

Використані джерела:
zbroya.info