БпАК Bayraktar TB2 купили за 69 млн. дол – Бутусов

БпАК «Bayraktar TB2» купили за 69 млн. дол – Бутусов

Знов повернемося до історії з закупівлею турецьких ударних безпілотних комплексів типу Bayraktar TB2, які Україна чи то купила чи то не купила в Туреччині.

Нагадаємо, що 6 листопада у засобах масової інформації з'явилася інформація, про підписану угоду щодо купівлі турецьких безпілотних комплексів виробництва компанії Baykar Makina під час офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Туреччини 3-4 листопада.

Згодом, підписання договору на купівлю безпілотників в інтерв'ю для 5 каналу заперечив Міністр оборони України Степан Полторак, який також перебував у Туреччині.

Але це ще не все. Головний редактор сайту Цензор.Нет Юрій Бутусов на своїй Facebook-сторінці сьогодні оприлюднив нову інформацію стосовно цієї угоди:

Україна уклала угоду про закупівлю в Туреччині одного комплексу безпілотних літальних апаратів. За даними джерел Цензор.Нет, в контракт включені 6 бойових дронів, 2 станції управління і 200 керованих ракет. Також в угоді комплект запасних частин, сервісний супровід, навчання персоналу. Вартість контракту – 69 мільйонів доларів.