Завершено випробування 5,7-мм пістолету Форт-28

Завершено випробування 5,7-мм пістолету Форт-28

Казенне науково-виробниче об’єднання «Форт» МВС України (НВО «Форт») завершило випробування нової моделі пістолету під набій 5,7×28 мм – Форт-28.

Далі модель буде передана на дослідну експлуатацію до силових відомств. Нагадаємо, що пістолет «Форт-28» був розроблений та вперше представлений на широкий загал у 2015 році.

«Патрони зможуть пробити бронежилет третього класу. Їх зараз тільки починають випробувати. Але, я гадаю, що це перспектива, яка очікує наших військових найближчим часом. Планується, що цю зброю матимуть спецпідрозділи», – повідомив тоді головний конструктор Петро Заєць.

Всі деталі пістолета виготовлені з надміцної загартованої сталі і захищені ззовні міцним пластиком. Лінія ствола максимально опущена до точки утримання пістолету. У Форт-28 відсутні виступаючі частини, він має ергономічні руків'я та елементи керування. Безпеку забезпечують три автоматичні запобіжники, що також дозволяють стрільцю швидко застосовувати зброю в екстремальних умовах.

Набій 5,7×28 мм розроблений бельгійською компанію Fabrique Nationale (FN) у 1986-1990 роках, у відповідності до вимог НАТО щодо заміни набоїв 9×19 мм Parabellum. Набій SS190 (1993р.) з оболонковою кулею, що має сталевий сердечник та алюмінієве ядро, здатний на відстані в 200 метрів гарантовано знешкодити ціль в бронежилеті, що відповідає вимогами НАТО CRISAT.


Більше про пістолет «Форт-28» та набій 5,7×28мм – читайте тут »»



Використані джерела:
«Техніка війни» № 139

довідник озброєння і військової техніки