Затверджено порядок евакуації засуджених під час війни

Затверджено порядок евакуації засуджених під час війни

У разі введення воєнного стану у місцевостях, наближених до районів бойових дій, проводитимуть обов’язкову евакуацію засуджених та осіб, взятих під варту.

Порядок проведення евакуації затверджено постановою Кабінету Міністрів від 07 листопада 2018 р. № 934 «Про затвердження Порядку проведення обов’язкової евакуації окремих категорій населення в разі введення правового режиму воєнного стану».

Документ визначає механізм проведення у разі введення воєнного стану обов’язкової евакуації затриманих осіб, підозрюваних, обвинувачених осіб, щодо яких застосовано запобіжний захід — тримання під вартою, засуджених осіб (військовослужбовців), які відбувають такі покарання, як арешт, обмеження волі, позбавлення волі на певний строк та довічне позбавлення волі (далі — засуджені та особи, взяті під варту), що перебувають в ізоляторах тимчасового тримання, слідчих ізоляторах, установах виконання покарань, гауптвахтах та дисциплінарному батальйоні, а також осіб, які перебувають у спеціальних палатах закладів охорони здоров’я та кімнатах для тимчасово затриманих військовослужбовців Збройних Сил, розташованих у місцевостях, наближених до районів, де ведуться бойові дії, до відповідних установ для попереднього ув’язнення та виконання покарань, які розташовані в безпечній місцевості.

Організація проведення евакуації засуджених та осіб, взятих під варту, покладається на: Мін’юст, Військову службу правопорядку у Збройних Силах, Національну поліцію та СБУ.

Загальний контроль та координація заходів з евакуації засуджених та осіб, взятих під варту, здійснюються військовим командуванням.