ДПЦК працює над проектом корабля протимінної оборони

ДПЦК працює над створенням корабля протимінної оборони

Розвиток військово-морської науки та підвищення боєздатності Військово-Морських Сил Збройних Сил України потребують постійного виконання науково-дослідних робіт.

Як повідомляє прес-служба держпідприємства «Дослідно-проектний центр кораблебудування» (ДПЦК), у жовтні цього року центр виконав та успішно захистив дві науково-дослідні роботи:

  • «Опрацювання можливості створення корабля протимінної оборони. Обґрунтування вибору тактико-технічних характеристик», шифр «Бурштин»;
  • «Мобільний вимірювальний комплекс», шифр «Октагон».

Роботи були профінансовані за рахунок ДПЦК. Результати робіт в «закритому режимі» були представлені фахівцям науки, промисловості, Міністерства оборони та отримали високу оцінку, що підтверджена відповідними рецензіями.

ДПЦК працює над створенням корабля протимінної оборони

Також, Ukrainian Military Pages повідомлялось, що з минулого року ДПЦК почав розвивати ще один напрямок своєї діяльності – виробництво. Для просування діяльності в цьому напрямку підприємство отримало від Регістру судноплавства України «Свідоцтво про відповідність підприємства» від 02.08.2017 за № СВП-224-3-75-17.

Нагадаємо, що нещодавно з'явилася неофіційна інформація щодо схвалення Данією можливості продажу Україні трьох протимінних кораблів, загальна вартість яких 102 млн євро.

Станом на сьогодні у складі ВМСУ перебуває єдиний корабель протимінного захисту – рейдовий тральщик M360 «Генічеськ» (пр.1258Е).


Читати також:Дослідно - проектний центр кораблебудування успішно пройшов ресертифікаційний аудит

довідник озброєння і військової техніки