Навчальний центр Морської охорони створено в Ізмаїлі

Навчальний центр Морської охорони створено в Ізмаїлі

Навчально-тренувальний загін морської охорони (військова частина 1499), що у місті Ізмаїл, переформовано у Навчальний центр Морської охорони Держприкордонслужби України.

«Потужність» навчальної частини збільшено удвічі, окрім того в планах на майбутнє – підготовка офіцерських кадрів. Перший випуск слухачів, які розпочинали навчання ще у навчально-тренувальному загоні, відбудеться вже на початку 2019 року. Тоді ж пройде набір перших курсантів у новому статусі.

«В рамках реформування Морської охорони проводиться змістовна, практична трансформація всієї системи охорони морських та річкових кордонів. І починаємо ми з людей, з підготовки якісних фахівців. Саме тому, на базі навчально-тренувального загону розгорнуто Навчальний центр Морської охорони із перспективою зростання від підготовки молодшого персоналу за всіма морськими спеціальностями аж до виучки офіцерських кадрів Морської охорони», – зазначив начальник Регіонального управління морської охорони контр-адмірал Олег Костур.

Навчальний центр Морської охорони створено в Ізмаїлі Навчальний центр Морської охорони створено в Ізмаїлі Навчальний центр Морської охорони створено в Ізмаїлі Навчальний центр Морської охорони створено в Ізмаїлі Навчальний центр Морської охорони створено в Ізмаїлі Навчальний центр Морської охорони створено в Ізмаїлі

Нагадаємо, що Голова ДПСУ Петро Цигикал, перебуваючі влітку у цій військовій частині заявив, що в Ізмаїлі також повинен з'явитися загін морської охорони.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України