Прикордонники будують нові вертолітні майдaнчики

Держприкордонслужба отримає 24 гелікоптери Airbus Helicopters

Державна прикордонна служба розширює авіаційну інфраструктуру, зокрема стало відомо, що буде споруджений новий вертолітний майданчик у Сокальському районі Львівської області.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської обласної державної адміністрації №1075/0/5-17 від 7 листопада, повідомляє львівський сайт varianty.lviv.ua.

Документом надано дозвіл Львівському прикордонному загону (військова частина 2144) на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,25 га, розташованої за межами населеного пункту на території Жужелянської сільської ради Сокальського району, для обслуговування вертолітного майданчика.

Нагадаємо, що раніше, начальник авіації Департаменту охорони державного кордону України генерал-майор Микола Тепан повідомив, що з 55 машин компанії «Airbus Helicopters», які отримає МВС, 24 надійдуть до прикордонної служби.

«Сучасні функціональні 5-місні вертольоти «Airbus Helicopters» доцільно використовувати в охороні державного кордону. 24 літальних апарати будуть розміщуватись по всій лінії кордону, на 14 точках базування», – розповів Микола Тепан.


Читати також:ДПСУ отримає 24 гелікоптери Airbus Helicopters