На Закарпатті контрабандист вбив прикордонника

На Закарпатті контрабандист вбив прикордонника

Три дні тому, при спробі втечі з місця події, контрабандисти збили автомобілем офіцера-прикордонника, якій в результаті наїзду отримав тяжкі травми, а вчора помер у лікарні.

Напередодні події співробітники Держприкордонслужби разом з прикордонниками Румунії, виявили факт контрабанди, пізно ввечері по той бік кордону затримали двох осіб та 10 пакунків тютюнових виробів.

На українській території тривав пошук решти причетних до оборудки осіб. Невдовзі неподалік річки Тиса, по якій проходить держрубіж, прикордонники затримали чоловіка в гідрокостюмі. Документів при собі він не мав, однак при ньому виявили велику суму коштів, які він, ймовірно, отримав за здійснення незаконної оборудки.

У ході опитування затриманого та вилучення коштів на начальника відділу «Ділове» інша особа здійснила наїзд автомобілем «Ауді». У результаті наїзду офіцер-прикордонник отримав тяжкі травми. До місця події викликано швидку допомогу, військового доставили до реанімаційного відділення, де здійснено негайне оперативне втручання. Стан прикордонника тяжкий.

Учора ввечері від отриманих травм, не приходячи до свідомості, начальник відділу прикордонної служби «Ділове» Мукачівського загону майор Вадим Березенський, 1984 року народження, помер у лікарні.

Автомобіль, яким здійснено наїзд на прикордонника затримано, сам водій спочатку з місця події втік, його особу було встановлено, зараз його затримано співробітниками поліції.

Персонал Державної прикордонної служби України висловлює слова глибокого співчуття і скорботи рідним та близьким прикордонника.

Вадим Березенський був батьком двох маленьких дітей.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України