Офіцери бригад тероборони вчаться планувати бойові дії

Офіцери бригад тероборони вчаться планувати бойові дії

У чотирьох оперативних командуваннях Сухопутних військ ЗС України тривають організаційно-методичні збори з офіцерами кадру новостворених бригад територіальної оборони.

Тема зборів: «Вироблення замислу та рішення на ведення бойових дій бригад територіальної оборони». Офіцери управлінь бригад та окремих батальйонів набувають практичних навичків у прийняті рішень на бойове застосування частин та підрозділів тероборони, а також опановують методи процесу планування бойових дій. Збори триватимуть три дні.

Нагадаємо, що 25 бригад територіальної оборони були створені цього року на базі місцевих загонів оборони, що формувалися при районних та міських військових комісаріатах. До складу кожної бригади входить шість батальйонів ТрО, рота вогневої підтримки, рота протидиверсійної боротьби, мінометна батарея, інженерна-саперна рота та інші підрозділи забезпечення.

Основний склад цих частин формується за рахунок резервістів другої черги та військовозобов'язаних віком від 18 до 60 років.

Першою, у червні цього року, була розгорнута до повного складу та пройшла бойове злагодження на полігоні 119-та бригада територіальної оборони на Чернігівщині. Восени також пройшли збори 113-ї, 117-ї та 124-ї бригад, у решті частин пройшли збори на рівні рот.