Катери отримають протидиверсійні гідроакустичні станції

Катери отримають протидиверсійні гідроакустичні станції

Малі броньовані артилерійські катери і десантно-штурмові катери «Кентавр-ЛК» отримають протидиверсійні гідроакустичні станції (ГАС) німецької компанії Atlas Elektronik.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на головного конструктора заводу «Кузня на Рибальському» Сергія Білозубенка.

«Так, це багатофункціональні катери, протидиверсійні засоби заплановано встановлювати на всіх артилерійських катерах та на всіх «Кентаврах». В основному вони застосовуються під час стоянки судна», – розказав Сергій Білозубенко у програмі «Лінія оборони» на 5 каналі.

На запитання чому відмовились від вітчизняної ГАС «Тронка» – головний конструктор «Кузні на Рибальському» відповів: «Тронка» не видала очікуваних від неї результатів і ми вимушені застосовувати гідроакустичні станції з Німеччини Cerberus. Її протестували в минулому році і вона показала дуже гарні результати. Тому ми закуповуємо ці станції зараз у Німеччини».

Гідроакустична станція Cerberus дозволяє виявляти водолаза з аквалангом замкнутого циклу в радіусі у 700 метрів та в автоматичному режимі сповіщати оператора.

Гідроакустична станція Cerberus