Південно-Західна залізниця купила зброї на 2,6 млн грн

Південно-Західна залізниця купила зброї на 2,6 млн. грн

Служба воєнізованої охорони «Південно-Західної залізниці» закупила партію вогнепальної зброї – штурмові гвинтівки, пістолети-кулемети та пістолети у КНВО «Форт» на 2,6 млн грн.

Згідно з інформацією порталу електронних закупівель prozorro.gov.ua закуповується шість видів вогнепального озброєння в кількості 83 комплекти.

Зброя у казенного науково-виробничого об’єднання «Форт» закуплена за переговорною процедурою. Як обґрунтування обрання переговорної процедури закупівлі, вказана «відсутність конкуренції (у тому числі з технічних причин) на товари, які можуть бути поставлені тільки певним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи».

Перелік закупленої зброї:

Форт-229 – компактна штурмова гвинтівка із сучасною ергономічною конструкцією (ліцензійний Galil ACE 53). Два режими стрільби: автоматичний і одиночний. Має затворну затримку. Спусковий механізм, заснований на снайперському варіанті Galil для більш точної стрільби.

Форт-229 Форт-229 (Galil ACE 53) - штурмова гвинтівка калібру 7,62×51 мм

Пістолет-кулемет «Форт-224» калібру 9x19 мм Luger – особиста ручна, автоматична, стрілецька зброя безперервного вогню, що використовує для стрільби пістолетний патрон, є модифікацією штурмової гвинтівки «Форт-224». Ліцензійна версія ізраїльської штурмової гвинтівки TAR-21 (англ. Tavor Assault Rifle-21 — штурмова гвинтівка «Тавор» XXI століття).

ПП Форт-224 Пістолет-кулемет «Форт-224» калібру 9x19 мм Luger

Також даною філією у цьому році вже купувались пістолети «Форт-21.03» – 30 шт. та «Форт-19» – 214 шт. загальною вартістю 2,5 млн грн.

«Одеська залізниця» також купує стрілецьку зброю, щоправда, тільки на 600 тис. грн., але без жодної згадки про деталі предмету закупівлі. В закупівлі вказана тільки кількість зброї – 48 шт.

А у серпні поточного року вже «Донецька залізниця» придбала на 1,9 млн грн. пістолетів серії «Форт-12» в кількості 150 одиниць.

Відомча воєнізована охорона на залізничному транспорті здійснює охорону вантажів на шляху прямування, об'єктів на підприємствах, в установах та організаціях, що входять до сфери управління Укрзалізниці, а також відповідає за запобігання та гасіння пожеж на них.


Читати також:«Roshen» допоміг придбати 430 снайперських гвинтівок


Використані джерела:
Zалізниця без корупції

довідник озброєння і військової техніки