Суд зняв арешт з судна яке передадуть ВМСУ

Рятувальне судно «Олександр Охрименко» стане водолазною базою ВМСУ

Солом'янський райсуд Києва зняв арешт з аварійно-рятувального судна проекту 2262 «Олександр Охрименко», що планується передати до складу Військово-Морських Сил України.

Про це повідомляє «Думская».

Через кілька днів буде створена спеціальна комісія з представників Адміністрації морпортів України (власник судна) і ВМСУ. Комісія займеться оформленням необхідних документів та приймально-здавальними випробуваннями судна, яке зараз стоїть в порту «Южний».

Очікується, що вже у січні «Олександр Охрименко» перейде до Одеси і буде служити у якості плавбази для водолазів Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Нагадаємо, що судно знаходилося під арештом у рамках кримінального провадження відкритого за фактом розкрадання грошей під час ремонту. Більше про це ми писали тут »»

Рятувальне судно «Олександр Охрименко» стане водолазною базою ВМСУ Рятувальне судно «Олександр Охрименко» стане водолазною базою ВМСУ

Довжина судна – 61 м, ширина – 14 м, осадка – близько 4 метрів. Повна водотоннажність 2260 тонн. Рушій - два дизелі по 1300 кВт. Екіпаж складає 26 осіб, автономність 30 діб при дальності ходу 5800 морських миль. Судно має сучасне водолазне устаткування.

Побудоване на сінгапурській судноверфі Keppel Fels, спущено на воду у листопаді 1987 р. На той момент це був найсучасніший рятувальний буксир СРСР, здатний діяти у відкритому океані.

Суд зняв арешт з судна яке передадуть ВМСУ