Міноборони затвердило спецодяг та спорядження СЗР

Міноборони затвердило спецодяг та спорядження СЗР

Міністерство оборони затвердило зразки спеціального одягу, взуття та спорядження військовослужбовців Служби зовнішньої розвідки України на мирний час та особливий період.

Відповідний наказ Міноборони від 31.10.2018р. № 543 набув чинності 14 грудня 2018 року. Документ видано відповідно до частини шостої статті 7 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», яка наділяє МОУ повноваженнями визначати зразки спецодягу та спорядження для всіх військових формувань та силових відомств.

Нагадаємо, що раніше Міноборони також затвердило зразки спеціального одягу, взуття та спорядження для військовослужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби, які входять до структури Міністерства внутрішніх справ.

Наказом №543 для військовослужбовців Служби зовнішньої розвідки визначені зразки головних уборів (шапка польова, кепі та балаклава тактичні спеціальні), одягу (куртки, сорочки, штани тактичні спеціальні), білизни, взуття (три види черевиків) та спорядження (пояс, ремінь, сумки та рюкзаки тактичні спеціальні).

Посилання на повні офіційні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців» .