Російські Т-80БВМ отримають «уранові» боєприпаси

Російські Т-80БВМ отримають уранові боєприпаси

Модернізовані російські Т-80БВМ отримали доопрацьований стабілізатор озброєння і механізм заряджання, якій дозволяє використовувати бронебійні боєприпаси зі збідненим ураном.

Інформація про проведену модернізацію опублікована в довіднику «Армія Росії в порівнянні», випущеному Міноборони РФ. За даними військового відомства, модернізована версія танка Т-80БВ оснащується новими механізмами заряджання, що дозволило використовувати подовжені боєприпаси.

Зокрема, вказується, що Т-80БВМ тепер сумісний з боєприпасами 3БМ59 «Свинец-1» (рос.) і 3БМ60 «Свинец-2» (рос.). За неофіційною інформацією, перший має сердечник з карбіду вольфраму (бронепробиття 700-740 мм сталі на дистанції до 2 км), другий – з урановим сплавом (800-830 мм).

Російські Т-80БВМ отримають уранові боєприпаси Снаряд «Свинец-1». Фото: paralay.iboards.ru

Снаряди «Свинець-1» і «Свинець-2» є результатом продовження робіт з радянським 125-мм бронебійний опереним підкаліберним снарядом кінетичної дії «Свинець». Його розробка почалася у 1985 році, а в 1991 році він був прийнятий на озброєння. Вся технічна інформація про цю розробку надходить тільки з неофіційних джерел.

Також танк отримав багатоканальний приціл «Сосна-У», 125-мм гармату 2А46М-4 підвищеної точності, яку можна використовувати як пускову установку для керованих ракет «Кобра» та «Рефлекс», динамічний захист «Релікт» і допрацьований газотурбінний двигун.


Читати також:У ПДВ РФ танкові роти десантно-штурмових частин переформують у батальйони


Використані джерела:
warspot.ru