Саудівська Аравія купила п'ятдесят українських ПТРК

Саудівська Аравія купила п'ятдесят українських ПТРК

Саудівська Аравія у серпні минулого року закупила п'ятдесят українських протитанкових ракетних комплексів «Скіф» (експортна версія «Стугни-П») та «Корсар» виробництва КБ «Луч».

Про це повідомляє сайт ImportGenius.

Згідно з повідомленням, український спецекспортер – державна компанія «Прогрес» поставила Міністерству внутрішніх справ Королівства Саудівська Аравія через порт Миколаєва протитанкові керовані системи і ракети на 24,2 мільйони доларів США.

Партія включала тридцять 130-мм ПТРК «Скіф» (виріб 215Т) з тепловізорами EYE-LR-S Aselsan, у комплекті з 200 ракетами РК-2С у контейнері (кумулятивні) та 10 ракетами РК-2І (інертні), двадцять 107-мм ПТРК «Корсар» (виріб 216Т), у комплекті зі 100 ракет РК-3ОФ (осколково-фугасні), а також тренежер ПТРК «Корсар» та два розрізних макети ракети РК-3.

У 2016-2017 роках, згідно зі звітами Державної служби експортного контролю України, українські протитанкові ракетні комплекси закуповали також Йорданія та США.

Нагадаємо, шо ПТРК «Стугна-П» та «Корсар» активно поставляються до Збройних Сил України та Національної гвардії, які вже отримали сотні цих комплексів та кілька тисяч ракет.