«Богдан» отримав новий контракт на вантажівки для ЗСУ

Богдан отримва новий контракт на ватнажівки для ЗСУ

Компанія «Богдан Моторс» уклала новий контракт із Міністерством оборони України на постачання вантажних автомобілів Богдан-6317 для Збройних Сил України.

Угода передбачає значне збільшення обсягів виробництва такої техніки для армії у 2019 році. Про це повідомляє прес-служба корпорації «Богдан».

«Після використання вантажівок підвищеної прохідності «Богдан 6317» у 2018 році представники Міноборони висловили повне задоволення цими машинами, що виробляються на черкаському заводі «Богдан Моторс». Цьогоріч поставки вантажівок Міноборони значно зростуть, порівняно із минулим роком. Військові зацікавлені у максимальному розширенні їхнього автопарку сучасними, надійними, швидкими, зручними і якісними «Богдан 6317», - йдеться в повідомленні компанії.

Богдан-6317 – багатоцільовий автомобіль, обладнаний 6-циліндровим дизельним двигуном з турбонаддувом WP10.380E32 з робочим об’ємом 9,726 л та потужністю 380 к.с. Використання цих двигунів дозволило поліпшити динамічні та експлуатаційні характеристики автомобілів, а також відмовитися від складових російського виробництва. Також машини комплектуються КПП Fast Gear з Китаю та турецьким зчепленням Hummer Kupplungen.

Вантажівка здатна розвивати швидкість до 85 км/год з вантажем в 11 тон і має запас ходу у 1447 км. Автомобіль може перевозити 50 осіб в обладнаному кузові, буксирувати транспортні причепи дорогами всіх категорій з твердим та ґрунтовим покриттям, а також бездоріжжі. На кожну машину надається 10-річна гарантія від виробника.

Богдан отримва новий контракт на ватнажівки для ЗСУ

Нагадаємо, у 2018 році компанія поставила Збройним Силам 200 вантажівок Богдан-6317.

Зауважимо, що двигунами Weichai Power також комплектуються вантажні автомобілі «КрАЗ» – автомобілі обох виробників у даній комплектації були допущені до експлуатації у Збройних Силах України на особливий період у 2017 році.


ua en