Міноборони придумало як утримати пілотів на службі

Міноборони придумало як утримати на службі  пілотів

Міністерство оборони придумало як зберегти льотний склад в армії – у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який збільшує мінімальний термін контракту для пілотів.

Не є таємницею проблема утримання у складі ЗСУ військовослужбовців, які входять до льотного складу – низьке грошове забезпечення призводить до їх звільнення після закінчення контрактів. А на підготовку військового льотчика витрачається від 8 до 10 років і близько 320 млн. грн. Детально про це Ukrainian Military Pages писали тут.

Минулого року, з метою покращення ситуації, було підвищено грошове забезпечення льотному складу, шляхом встановлення 100 відсоткової надбавки за виконання особливо важливих завдань (замість 10%).

Довідка. До підвищення грошове забезпечення військового льотчика складало близько 12 тис. грн, в той же час зарплата у державній авіації 18 тисяч, у цивільних авіакомпаніях 120 тис. грн. Після підвищення зросло приблизно до 20 тисяч.

Тепер Міноборони вирішило подивитись на проблему «з іншого боку». Департамент кадрової політики підготував законопроект, яким передбачається збільшити строк служби за контрактом для військових, які закінчили вищі військові навчальні заклади за спеціальностями льотного складу авіації вдвічі – з 5 до 10 років, з можливістю продовження на строк від 5 до 10 років.

Відповідний проект закону зареєстрований у Верховній Раді під № 9454 від 28.12.2018.