Польща модернізує Мі-24 та купує S-70i Black Hawk

Польща модернізує Мі-24 та купує S-70i Black Hawk

Польська інспекція з питань озброєнь оголосила 21 січня про початок технічного діалогу з потенційними учасниками програми модернізації гелікоптерів Мі-24Д і Мі-24В.

Модернізація охопить системи озброєння, зв'язку, самозахисту, ідентифікації, навігації та електронної боротьби. Характеристики оновлених гелікоптерів повідомлять потенційним учасникам програми після приєднаня до технічного діалогу, що триватиме з липня по вересень.

Крім того, сьогодні, 25 січня, Міністерство оборони Польщі повідомило про підписання контракту на поставку чотирьох гелікопnерів S-70i Black Hawk для Сил спеціальних операцій польської армії. Поставка машин очікується до кінця 2019 року.

Вартість однієї машини з обладнанням становить близько 75 мільйонів злотих. Загальна сума контракту 683,4 млн (біля $180 млн) включає навчання, логістичну підтримку та дооснащення.

Польща модернізує Мі-24 та купує S-70i Black Hawk

Багатоцільовий гелікоптер S-70i Black Hawk це експортна модифікація американського UH-60, що збирається у Польщі компанією PZL Mielec, яка належить американській Sikorsky Aircraft (входить до структури Lockheed Martin).

Раніше, у травні 2018 року, польське Міністерство внутрішніх справ придбало два гелікоптери S-70i Black Hawk для поліцейського управління антитерористичних операцій за $40 млн.