США визначили нові акценти у протиракетній обороні

Огляд протиракетної оборони

Вчора, 17 січня, адміністрація президента США Дональда Трампа опублікувала новий «Огляд протиракетної оборони», якій закликає до реалізації ряду інноваційних стратегій.

За словами Трампа, який презентував «Огляд протиракетної оборони-2019» у Пентагоні, замість того, щоб намагатися захистити США від більш ніж 1000 одиниць ядерної зброї, які є у Росії, американська протиракетна оборона номінально захищає країну від держав з обмеженими арсеналами, таких як Північна Корея і Іран.

«Наша мета проста: гарантувати, що ми зможемо виявити і знищити будь-яку ракету, запущену проти США, в будь-який час і в будь-якому місці. Їх арсенали стають все більше і сильніше. Я прийму для нашої нації тільки найефективніші і передові системи захисту», – заявив Трамп, презентуючи документ.

Новий документ закликає до реалізації ряду інноваційних стратегій для запобігання ядерних і неядерних ракетних атак на США. У огляді також йдеться, що США не будуть обмежувати себе у розробці засобів протиракетної оборони проти країн, які не визнають міжнародні норми. Згідно з документом, найбільш серйозну загрозу для Сполучених Штатів становлять Північна Корея, Іран, Росія і Китай.

Огляд протиракетної оборони

Крім діючої системи виявлення та ракет-перехоплювачів, Міноборони хоче поставити на озброєння лазерні системи, а також задіяти новітні винищувачі F-35, які, у разі кризи, будуть патрулювати райони поблизу пускових установок противника. Також розглядається можливість розміщення систем перехоплення ракет у космосі. На думку Міноборони США, нові рішення дозволять знищувати ракети противника ще до моменту їх виходу у космос.

«Ми захистимо американців від всіх типів ракетних атак, у тому числі від крилатих і гіперзвукових», – пообіцяв Трамп.

Огляд протиракетної оборони

«Огляд протиракетної оборони-2019» є першим всебічним аналізом глобальної ракетної загрози в Білому домі з 2010 року і розрахований на найближче десятиліття.

Повний текст документа у відкритому доступі.

Огляд протиракетної оборони Огляд протиракетної оборони Огляд протиракетної оборони