Дайджест за лютий: Зміни у грошовому забезпеченні

Грошове забезпечення

Ми зібрали для Вас всі лютневі публікації Ukrainian Military Pages, що присвячені змінам у грошовому забезпеченні військовослужбовців Збройних Сил України.

Якщо ви раптом, щось пропустили.



Визначені розміри виплат за найм та оренду житла

Наказом Міністерства оборони України від 25 січня 2019 року № 30 визначені розміри грошової компенсації за найм житлових приміщень та граничний розмір орендної плати у разі оренди військовою частиною житла на 2019 рік.



Сержантам введуть додаткові надбавки за курси

У Збройних Силах планують ввести додаткові набавки до грошового забезпечення сержантів та старшин за проходження курсів підготовки та одноразову грошову винагороду за підписання наступного довготривалого контракту (від 5 років), яка може складати – для другого контракту від 12 до 15 прожиткових мінімумів (22-27 тис. грн), третього 16 до мінімумів (29-37 тис. грн).



Позбавлення премій та нова надбавка секретчикам

Департамент фінансів Міноборони надав роз'яснення щодо позбавлення премій та розрахунку одноразових додаткових видів грошового забезпечення у разі накладення на військовослужбовця дисциплінарних стягнень, виплати підвищенної надбавки працівникам режимно-секретних органів та змін розмірів тарифних розрядів сержантів і солдатів.



У ЗСУ може поменшати сержантів, а тим хто залишиться більше платитимуть

Генеральний штаб ЗСУ планує зменшити кількість сержантських посад у військових частинах, ймовірно це пов'язано із запланованим збільшення грошового забезпечення для сержантів. У першу чергу під «скорочення» (пониження до солдатської категорії) попадуть ті сержантські та старшинські посади, які не передбачають наявності підлеглого особового складу.



Військовим планують доплачувати за рівень підготовки та безперервну службу

У ЗСУ введуть додаткові надбавки – за рівень військової підготовки та освіти (проходження курсів) та безперервність військової служби – Міноборони шукає мотиваційні чинники, які запобігатимуть плинності кадрів, що викликає додаткову потребу в підготовці кадрів.



Військові, що служать, зможуть отримати пенсію без звільнення зі служби

Військовим, які зараз проходять службу, та вже мають (будуть мати) право на пенсію за вислугою років, можуть дозволити виходити на пенсію без звільнення з військової служби. Це розглядається як зрівняння в правах таких військових із тими що повернулися на службу і разом з грошовим забезпеченням отримують раніше призначенні пенсії, а також, як ще одна мотивація для утримання досвідчених військових на службі, які втрачають стимул для служби після набуття права на пенсію.