Колишнього очільника ЗСУ затримано за держзраду

Колишнього очільника ЗСУ затримано за підозрою у  держзраді

Вранці 25 лютого, військовою прокуратурою спільно з СБУ затримано за підозрою у держзраді колишнього начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-полковника Володимира Заману.

Про це повідомляє УНН з посиланням на власні джерела у силових структурах.

Володимир Замана обіймав посаду начальника Генерального Штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України з лютого 2012 року по 19 лютого 2014 року. А з 22 лютого по червень 2014 уповноважений Верховної Ради України з контролю за діяльністю Міністерства оборони.

Пізніше, цього ж дня, головний військовий прокурор Анатолій Матіос провів брифінг щодо звинувачення та затримання екс-керівника ГШ ЗСУ Володимира Замани.

В ніч на вівторок, 26 лютого, Печерський районний суд Києва прийняв рішення взяти під варту колишнього начальника Генерального штабу ЗСУ. Арешт без альтернативи застави триватиме до 27 березня 2019 року.

Слідчий суддя оголосив резолютивну частину ухвали. Повний текст буде оголошено 1 березня.

«Розглянувши клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, ... суд ухвалив клопотання прокурора задовольнити і застосувати щодо Замани Володимира Михайловича запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Термін утримання під вартою обчислювати по 27.03.2019 року»

Слідство стверджує, що екс-глава Генштабу вчинив держзраду в змові з колишнім президентом України Віктором Януковичем. Замана ж заявляє, що скорочував лише непотрібні підрозділи ЗСУ, виконуючи рішення керівництва країни і не міг приймати самостійні рішення.


ua en