Сержантам введуть додаткові надбавки за курси

Сержантам введуть додаткові надбавки за курси

У Збройних Силах планують ввести додаткові доплати сержантам за проходження курсів підготовки та грошову винагороду за підписання наступного довготривалого контракту.

Про це, сьогодні, на бріфінгу повідомив виконуючий обов'язки начальника Управління по роботі з сержантським складом Генерального штабу ЗС України прапорщик Андрій Познякевич.

Зокрема він повідомив, що сплановане введення в дію наказу начальника Генерального штабу, яким буде визначено порядок призначення додаткових надбавок у разі наявності у сержанта сертифікатів про отримання відповідного рівня підготовки на курсах лідерства. Розміри надбавок наразі не визначені, опрацьовується механізм їх призначення.

Також, наразі розглядається пропозиція, подана на Шостих всеармійських зборах сержантського і старшинського складу Збройних Сил України, щодо введення одноразової грошової винагороди за укладення наступного довготривалого контракту (від 5 років).

Перспективно ця винагорода може складати – для другого контракту від 12 до 15 прожиткових мінімумів (22-27 тис. грн), третього 16 до мінімумів (29-37 тис. грн).


Читати також:Сержантам обмежать доступ до офіцерської кар'єри