Elbit хоче взяти участь у модернізації гелікоптерів ЗСУ

Elbit хоче взяти участь у модернізації гелікоптерів ЗСУ

Ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems Ltd має намір взяти участь у модернізації вертолітного парку України, зокрема, бойових вертольотів типу Ми-2, Ми-8, Ми-24.

Повідомляє інформаційна агенція «Оборонно-промисловий кур’єр» з посиланням на джерела у Міноборони України та оборонній промисловості.

Йдеться про певний спектр обладнання. Для визначення потенціалу військово-технічного співробітництва на цьому тижні запланована спільна нарада представників компанії Elbit Systems Ltd, низки українських підприємств та керівництва військового відомства.

При цьому, співрозмовник ІА «ОПК», дотичний до переговорів з ізраїльською стороною, вказав не неоднозначне ставлення промисловців ОПК України до розгортання масштабного співробітництва з компанію Elbit Systems Ltd, зокрема, через побоювання, що залучення іноземців може суттєво знизити потенціал вітчизняного ОПК.

Відповідний контракт з компанію Elbit Systems, безумовно, вдарить по українським підприємствам, — зазначив промисловець, додавши, що за даними промисловців, керівництво Міноборони схиляється до підтримки імпорту, незважаючи на те, що ізраїльське обладнання на озброєння коштуватимете в 4-5 разів більше українського


Фото Олексія Бобовнікова


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook