Рада схвалила спільні навчання на території України

Рада схвалила спільні навчання на території України

Верховна Рада України схвалила допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2019 році для участі в багатонаціональних військових навчаннях.

Протягом року на різних полігонах проводитимуться багатонаціональні навчання (підготовка) з участю 10 тисяч українських військовослужбовців, 1,5 тисяч американських військових і ще 1,5 тисяч – з інших країн-членів НАТО та країн-учасниць програми «Партнерство заради миру».

Україно-американські навчання Sea Breeze-2019 триватимуть 20 діб з червня по вересень в акваторії Чорного моря, військових аеродромах і полігонах ЗСУ, військово-морській базі «Південь», ряді посадкових майданчиків, міжнародних аеропортах Одеси і Миколаєва, портах Одеси, Очакова і «Південному». У них будуть задіяні до 1750 українських військовослужбовців, до 1 тисячі американських, і стільки ж військових з інших держав НАТО і країн-учасниць програми «Партнерство заради миру».

На 25 діб розраховані україно-американські навчання Rapid Trident-2019, які відбудуться в червні-вересні у Львівській області. Згідно з планом, в них братимуть участь до 2200 українських військових, до 1 тисячі військовослужбовців з США і ще до 1 тисячі – з інших держав НАТО і країн-учасниць програми «Партнерство заради миру».

Україно-румунські навчання Riverine-2019 триватимуть 10 діб у квітні-листопаді в акваторії Дунаю і Чорного моря. Будуть задіяні 200 українських і стільки ж румунських військових.

Спільні україно-британські навчання Warrior Watcher-2019 відбуватимуться протягом 16 діб з серпня по жовтень на військових аеродромах і полігонах Збройних сил України в Миколаївській області. У навчаннях будуть задіяні до 80 українських та до 300 британських військовослужбовців.

У липні-грудні в Житомирській області проходитимуть багатонаціональні навчання «Кленова арка-2019» за участю близько 100 українських та до 350 військовослужбовців з країн НАТО та країн-учасниць програми «Партнерство заради миру».

Фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань на території України та поза її межами у 2019 році, в сумі 40 220,1 тис. гривень планується здійснити в межах асигнувань Міністерства оборони України на 2019 рік за бюджетною програмою «Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ» (КПКВ 2101020) за напрямом «Підготовка військ, проведення міжнародних навчань (операцій)».


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook